MY ALL TIME FAV SONG - & I LOVE U SO

April 28, 2008

DOE/JAS

Hari ni ada seminar in-house utk DOE/JAS (Dept of Environment/Jbt Alam Sekitar) jd terbelajar lah 2 perkataan baru LESTARI & MAMPAN yg bermaksud utk mengekalkan alam sekitar kita kepada persekitaran yg sedia ada & untuk menjadikan nya lebih baik.. tapi pelik kan 2 perkataan ni & oleh kerana itu yg membuat fikiran KF sampai sekarang kenapa makna nya tidak sama seperti apa yg KF pikir kan selama ini...

Apa2 pun ada lagi 1 1/2 untuk memberi jawaban pada kilang baru...

Adik kecik bukan nya sayang pada abg gelap, tp masalah besor nya abg2 yg kat sini tak nak lepaskan.... kalu kerja nya menyenangkan tak pe, tapi lebih menyakitkan hati ada lah..

Kalau ikut kan hati nak lari ke LABUAN aje boleh? ada org nak tanggung makan,minum, pakai,kereta & segala2nya? ada tak, kalau ada suruh masuk dlm blog ni kita wat blog salam perkenelan pulak.. ha3....

April 24, 2008

RINDU




Hem! tak tau knp tiba2 hari ni terrindu yg amat sangat pada boss lama Tasaki-san... ni gambar nya..

KF kena pegi & jumpa boss baru 30Apr'08 ni & di beri tugas untuk lihat keadaan kilang, org2 yg akan bekerja di bwh KF, tp malang nya boss yg sedia ada nak tahan KF & beri banyak project baru wa wa wa

April 18, 2008

Jepun VRS Mat Saleh

Hem! ada lah seorg adik tnya knp lah cara Jepun keja dgn kelajuan 70kmsj, tp Mat Saleh ni dgn kelajuan 40kmsj.. tgk aje lah cara org kerajaan kita kerja mcm mana ni di sebabkan oleh
Mat Saleh2 ni lah...
Dgn Jepun dia kerah kita habis2an dgn Mat Saleh pelbagai pangkat & desg yg di buat tp kalu dgn Jepun tu 1org di multi task dgn pelbagai kerja.
Ni lah serba sedikit yg boleh di kata pasa 70kmsj & 40kmsj ni....

April 9, 2008

New Place, New Environment

Ha3.. I received the new job & will be going to the final interview by this Friday.. the worst case scenario is now my Director know about it & since he know after lunch he is making my life so miserable.... I have requested him not to let my MD knows about this as it will make my life more miserably if he does...... I want to leave so badly... but I don't want to hurt anyone that I love truly ...........wa wa wa wa

Oh! the vid below is my operation manager last day before he is being transfer back to our sister Co in S'pore, the funny thing about the vid ,it's actually suppose to be a photo, but the cameraman mistakenly press the vid button, see how I hold my breath to post...

April 2, 2008

Bapa Angkat Jepun


Today I'm very happy, my foster father from Japan came back after 4years I have not seen him..This is a last photo of me & him on our birthday & as my gratitute i made him mango pudding
video

April 1, 2008

MD-MD, DIRECTOR-DIRECTOR

Wa! my MD really done it today, calling me all the way from Fukuoka, Japan, SAGA factory. He want me to forward him with the payroll, expenses & rental report by 1hrs to be email to him... URGHHHHHHHHHHHHHHHH....

Director pulak buat2 improvement lupa nak tabel out during the meeting alasan nya "Eh! kenapa awak tak INGAT kan saya??" URGHHHHHHHHHHHHHHHHHH...

Director Japan plk semalam pindah rumah baru tak tau mana SUIS LAMPU " Nafida-san where are you?? r u around permas jaya area, which suis is which at my new appt??" & I have to make a stop at his house yesterday evening at about 7.45pm -8.pm lepas tu balik H/W kat rumah JAM & ada org tak faham URGHHHHHHHHHHHHHHHHHHH...

To make the mater worst, yesterday kena stay back lambat sebab kerja banyak... pastu Dir jepun tele lagi "Nafida-san, you now where? in office?? if you come back please show me how to open my door??"" URGHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH..

INTERVIEW-INTERVIEW

Interview when swell & there will be another interview with the head of HR from California-USA by next week.. if this fall through I will go ahead with my 2008 new year resolution --- CHANGE NEW JOB.. bye2 MURAKAMI-SAN , bye2 ZAINUDIN-SAN
Oh! I will be having my periodical medical exam by next week, wish me luck .......

And what happen to one of my small little brother Shah & little sister Terra are they being hide by elves?

aRcHiVe