MY ALL TIME FAV SONG - & I LOVE U SO

April 30, 2009

SELAMAT HARI BURUH

Selamat hari kita2 yg buruh ni....enjoylah long weekend kali ni

BUDAK-BUDAK

Yesterday nite my house were full of kids .. alah 3aje sebenarnya... 2 pompn & 1 lelaki & the whole nite coz rumah tak de astro yg 2 dah complain tak de chanel cartoon, so end result is watching Barney & Frances on dvd .. tp the dvd is being rewind from 8.00pm - > 2am I rasa coz I terjaga at that time 2budak dah tertido with the tv & dvd on & I can read ABC in my sleep..
2Moro & the 3days after my days are pack with:
1/5 - Bday party si kecik.. tp food mcm utk org tua2 aje
2/5 - Majlis bertunang my brother in-law punya anak sedara
3/5 - Majlis kawen anak kawan my mom
2majlis ni yg paling saya menyampah.. wish I can be invisible...

April 27, 2009

BUDAK-BUDAK

Hem! Weekend ni dah kena jd latihan jaga budak2, kalu 1org takpelah dunia saya masih selamat tp ni 2org. REBUT basikal, REBUT air, REBUT TV ... pendek kata semuanya jadi REBUTAN..
Ni ada petua ni dari saya utk budak2 yg suka REBUT2 ni:
1) Rebut TV - suruh dia duduk lah depan TV tu jgn makan, minum & yg lain2 tgk aje TV
2) Rebut Basikal - suruh dia main basikal round2 keliling meja, lepas 1 round tukar gilir2 di antara 1 sama lain
3) Rebut air - beli air Fross Root Beer, sejuk kan & pastu suruh 2-2org duduk atas kerusi & suruh abis kan minum 1 gelas/mug air tu..
Result nya:
1) Tak nak tgk TV lagi lah, dah nangtuk nak Tidur..
2) Penat lah turun naik basikal
3) Tak nak air tu lagi
Ha3.. ni bukannya DERA anak eh..

April 24, 2009

SEMALAM@YESTERDAY

Wah! nyaris2 saya kena masuk HOSPITAL smlm sbb dek kaki/feet yg terpatah.. tp akhir nya specialist tu kata kita tunggu lagi 3bulan ya cik..he3 lega..
Tp nak mengesah kan nya TEST nya alamak dari pkol 9pagi sampai time 4.30pm ptg baru abis.. silap2 saya dah boleh jd HRM kat Hospital tu boleh siap check 5S kat sana.. he3

April 20, 2009

SuperPower

Hem dlm banyak2 SuperPower yg 1 ni lah yg paling saya nak.. jd invinsible .. sbb nya:

1) kemana pun saya pergi org lain tak nampak saya
2) kemana pun saya pergi saya aje nampak org
& bcoz of that saya boleh buat apa2 aje pada org2 yg paling saya BENCI mcm:
1) tuwel,hantuk, hayun, tunjal, ketok kepala mereka & mereka tak tau pun sapa sebenarnya sapa yg buat semua tu pada mereka.. ha3...

April 13, 2009

Doctor any1

kengkawan ada sesiapa kenal Doctor exp doctor otopedik?? masa CNY saya kemas2 almari igt kan tak nak jd ULTRAMAN jd dr atas bangku tu terjun lah kebawah lantai.. tak sangka lah pulak nya lepas 3bulan sakit2 yg dialami tu menjadi terpatahnya tulang di sebalah kaki kanan di antara jari kecil & tepi kaki patahnya sikit aje tidak menjadi sakit, kecuali bila hari sejuk kaki saya pun jd sengal2
Td ke hospital Doc nasihatkan supaya di operate & letak screw utk mengsambungkan tulang yg patah dgn tulang kaki yg besor.. hem ada sesiapa boleh bagi 2nd opinion?? sbb hal2 operate ni mmg lah MENAKUTKAN tambahan lagi letak SCREW ada akhirat nanti ALLAH tak nak terima aku ke SURGA... waaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Oh Ros.. tok mummy nya bab camera mmg tak pandai jd senget2 lah.. padahal dah mcm tak sengetkan lagi tp kena bila di upload jd seget jgk, yg pasti lepas buat Haziq mcm tu tok mummy nye kena marah dgn niang Haziq sbb takut buat budak tersampuk byak sgt ketawa..
ah! kan terbukti makcik yg di lawati sbb sakit kaki tu SALAH mana ada saya terpijak benda tp RETAK adalah & mlm sebelum sakit tu sebenarnya kaki saya di tuam kan dgn ICE..he3

April 7, 2009

Last Weekend


Sori lah kalu vid nya terbalik terlongkang.. sbb cek ni tak pandai lah pasal camera ni.. mmg ngok sikit pasal camera..
Yg pasti ni gambor yang ni bukan nya cek ambik (sbb tu cantik sikit) , gamabr ni di ambil sempena majlis minum teh sbb rakan sekerja yg nak kawen & sibuk betul di jemput kita ber3 ni ke Tangkak, Muar. (Cek ni mmg lah asal org Muar, tp dah tak de sapa yg kat sana jd dah lama berbonor tak pernah balik, kalau ke KL pun tahu main Jalan HW aje, tapi cakap mmg lah mcm org MUAR, oo nya pekat kata budak opis.. he3)
Yg pasti restaurand ni tak biasa pegi, tapi nak tak nak makan lah jgk ( Chic chop bun, Stim milk).... nasib sijil HALAL nya BOSOR nor depan pintu. Nama Restaurand nya MACAU EXPRESS tingkat 3, Jusco Tebrau City, makananya tak lah mahal sangat boleh lah tapi rasanya sedop lagi kat LEVENDER CAFE tingkat bawah. Yg di rekomen sgt2 kat restaurand ni bake Cheese Chicken Rice, Chic chop Bun ok lah, tp stim milk nya mmg ok mcm cawan mushi, kalau yg kat Levender tu semuanya best & serving nya besak, cek sendiri order 1 utk 2 org makan.
Sori lah tak ambil gambar makanan nya cek hari tu punya lah selseme teruk tapi kerana permintaan kawan g lah jgk bdk Vivian ni ada lah mcm pek'el adik agkat cek 1 org ni.. MERAJUK nya mak dato,tau2 muncung aje panjang.. he3 (jangan marah eh)

Malam Jumaat (2)

video

Malam Jumaat

Malam jumaat lepas cucu-cucu saya turun dr KL. Yang pompn 1org ni mmg dah lama nor lah cita-cita dia nak jadi clener agaknya jd nak VACUM. Yang lelaki pulak pantang di geletek sikit dia punya geli.. tgk lah keletah mereka ni
video

April 3, 2009

Salary Cut

Hem.. nampak gayanya tiada apa2 yg di sangka kan berlaku mungkin sbb Perhimpunan nya dia buat pada jam 5.30pm dah time balik jd semua muka POYO & SKEMA aje ptg tu..

Tp yg menghiran kan 1hari lepas yg bertanya byk dr pihak MANAGER dah knp lah susah nor ke nak faham benda mcm ni:
Impact of cut is as follows:
1) Director & Japanese Exp - 10%
2) A.Mgr -> Snr. Mgr- 5%
3) Salary 1501 & above - 3%
4) Salary 1500 & below - 2%

ee BODOH NGOK SEWEL agknya semua MANAGER kilang ni... apa2 pun rasanya pihak JTK akan berada di comfortable level pada 9Apr nanti .. ins'allah..

aRcHiVe